Friday, March 19, 2010

saya

saya ingin berceloteh panjang2..tp waktu begitu mencemburui saya
saya kena pegi kedai buku india yg eksen tu hari ni...nak ambik buku yg saya order hari isni lepas...arrr..menyampahnye nak tengok muke dia lagi..tp kedai dia je boleh order buku tu...kalau dia tau ni..mesti dia bertambah belagak...hmmm

Tuesday, December 29, 2009

Beginikah rasenye bila...

Donno to describe the feeling...hurmm...
Hepi?...jauh skali
sedih?...tak pun...ape nak disedihkan...
Mase berlalu begitu shj
bumi dah buat hampir satu putaran lengkap..
masa berjalan..bejalan n bejalan n bejalan...n..n.. tanpa ade lampu merah cam traffic light tu..hmmph
atau jarum jam RM14.90 yg beli kan Mydin tu..tik..tik..tik..tik..(jd slow skit bila bateri makin lemah)bleh dgr bila semua org dah tido..mcm mlm ni
tu la.......HAKIKAT...terima. terima.terima. kena terima k.
I achieved NOTHING???..for 365 days yg hampir abis?
*tsk* *tsk*
Rase cam terbayang lagi rupe bila gi kelas calculus kat bwh library..mase first year
Makan kat cafe bwh library, sementara gap tunggu next class...
Berjalan satu campus sbb lecture merata-rata..ye la budak matrik
ok..pastu masa final year wat project kat lab...giler stay back..satu ari suntuk...pegi pagi..balik pagi esok..selama 2 sem tu..pergh..supervisor yg agak gender bias!..terbayang lagi muka dia..tak benci..just tak minat dia...tp camne le last resort..terpaksa cari dia...nak prof lain, xde jodoh.
Rase cam baru semalam mak hantar first posting..macam budak nak masuk asrama
Rase cam baru smalam kawan2 yg sporting pindah sekolah...
Rase cam baru smlam keje...huih..
PERASAN.






P/S:..KONKLUSINYA...SAYA DAH TUA...HAHAHA

Wednesday, December 2, 2009

kenapa lampu ni susah nyala?

Pernah x anda(sape?!)terfikir atau buat macam saya selalu buat bila berdepan/ tengok sesuatu. Kadang-kadang mende2 tu kita x ambik peduli..tp kdg2 dia jd penting macam hidup kita ditentukan oleh benda tu.
Baiklah..xyah intro melalut..baik bg contoh
Contoh pertama:
Anda tengah baling-baling kertas nak masuk dlm bakul sampah..jaraknya agak2 3 langkah gitu. Kira nak test skill mula-mula tu..pastu terpasang niat., kalau ketas ni masuk bakul, hujung taun ni aku kawin...hehhe(contoh)
So ape lg..drpd main2 nak buang sampah..terus aim bakul tu betul2..

Contoh kedua:
Bila pasang lampu, lambat benor nak nyala,..terkelip-kelip..hampir setengah jam la jugak. So pejam mata, sambil cakap dlm hati,..kalau aku bukak mata dan lampu ni dah berenti berkelip,aku kawin taun depan..(contoh ye)

Contoh ketiga:
kalau ikut citer korea pun ada..kalau org tu pusing sekali lg pandang kita..maknanyer dia memang betul2 suke kat kita.

Contoh keempat:
Dulu-dulu masa sekolah,(sek rendah) tgh jalan jalan..nampak batu cam sama saiz...terus buat niat..kalau berjaya sepak batu 10 bijik sebelum masuk pagar sekolah, mesti hari ni cikgu yg ensem masuk kelas(cikgu azman..cikgu sains darjah 3)..haha..so jalan ketepi ketengah cari batu nak cukupkan 10 biji. (Sekolah rendah tak reti ikut jadual waktu ye..)..

ade jugak...nak gi bank, parking kete..kalau parking betul-betul tak langgar divider or pagar..mesti mesin atm ok.

macam-macam lg..tapi dah lupa ..lgpun masa tgh tulis ni..ramai dah bangun..so idea terus ilang...semalam dah adikku konker..till then..nanti saya cuba berkarya lagi..xpe xde org baca pun..huhuhu

Sunday, November 15, 2009

bila hujan


bila hujan..xde mood
tp orang kate, hujan tu RAHMAT..
Ye ke?..ermmmm..ye kot
ye la..
Bila hujan malas keluar..
bila tak keluar...tak nampak ape2..
bila tak nampak...tak tertarik
bila tak tertarik..tak rase nak beli
bila tak beli...selamat la duittt..

bila hujan,
jalan basah..nak jalan pun susah
lebih baik dok umah

bila hujan,
internet down...
tak bleh browse sana sini
takde la pengetua sakit hati

bila hujan
rase nak balik
buat kopi panas2..tengok tv
pastu tidooooooooooooo

YES!

Wednesday, August 12, 2009

takde pape...

ok...takmau lepas geram lg..lg lg geram..lagi lagi marah...adoiii.menopause ke ape..ahaks..lgpun hilang comel la pulak dok asyik tak puas ati jer...pikir senang jer..."don't take things seriously"..takpun.."think positive"..ntoh ler..

..erm..masa dok golek2 atas katil..tgh layan radio..tgh drive..banyak pulak idea nak membebel
..ni dah dok tercongok depan ni..hilang semua ayat2 cinta giler(sejak bila ade bau2 cinta nih?)...huhu
.
.
.
Malas la nak pikir
.
.
Lu pikir la seniri..Nak tido..cari inspirasi lain..

p/s: sape2 terlalu...tutup mata!..jgn baca blog buruk nihh(tp org dia comel ek..)

Tuesday, August 11, 2009