Tuesday, December 23, 2008

bag n watch 4 new year

hehehe...ni la jadinya bila banyak masa free..shopping.....abiskan duit kan?..huhuhu..


jam baru...xla mahal sgt..$150..k la


memang beg ni bukan keperluan..tapi keinginan..huhuhu..nak beli gak
ok tak?

Monday, December 22, 2008

makanan bila boring..


ni la keje aku bila bosan xtau nak buat ape kat umah..makan donnut!!.. Dlm seminggu dekat 2-3 kali pegi big apple...sampai mak kate..kak alun kenapa? asyik beli ni jer?...Ntah ler..nak makan kopok lekor..byk tulang kalau beli kat tempat tu...so..aku suka beli ni..semua bleh makan...especially bila anak sedara ramai kat umah...suka tgk diorg makan ramai2...comel giler dgn coklat mesti comot kat mulut ngan tgn...hish..ntah le sepesen gak anak2 sedara aku ni..ada hantu dgn benda2 manis ni..

pening..pening

hish..xtau la ni kira selfish ker, tanda kasih sayang kami ke or kemende pun xpasti..but i do feel most parent n their family members would feel the same way as we did...
adikku yg naive..aku rase..xpenah langsung kuar dating..all this while yg dia buat study n study n study..pastu grad terus keje..terperuk kat hospital..sampai kadang2 xbalik n xmakan.. kalu bulan puasa tu kul 11 mlm sampai umah baru bukak puasa kadang2..terukkan? tu la nak jadi docter sgt..kami famili memang faham n always give her full support. semua ni dah normal pada kami satu famili. Mak memang sentiasa mengurus dan menjaga n melayan dia dgn sgt baik n very understanding...ermm..kasihnye ibu kan..sampai ke syurga ..tu jer yg aku tau..(luv u mak..u are the best mother..indeed)
tapi yg aku nak luahkan ni..pasal dilemma kami satu famili..adik nak kawin ngan budak ni yg xpenah bg hint suka dia..w/pun diorg penah satu kelas masa form 3..takutnyerrr aku..dia tau x perkara nikah kawin ni..org pikir beratus kali dik..cam soal idup mati tau..ur life wouldnt be the same again after this..ade 2 famili yg kena layan..n scariest thing 4 me kalau famili mertua xpahamkeje ko yg kalahkan wakil rakyat tu sometimes..sbb kebanyakan org tua punye xpectation kat pompuan yg dah jadi isteri..mesti la pandai uruskan umah tangga...jaga anak..jaga suami..layan ipar duai..event2 famili yg ko kena attend..dah 1001 macam lagi la..(seems like complicated kan)...bukan xkasi kwin..cuma kami mintak..tolong la..kawan 2 / 3 bulan pun jadi la..supaya dia boleh paham sikit2 keje ko dik... at least jgn sampai dah kawin, baru nak kenal..ko memang xde mase..takut laki tu ego...pastu baru timbul masalah..n nakkate ape dah...jgn takut sgt ngan umur tu..rilex la..org yg sempit jer pikir pompuan mesti kawin b4 30...xtepat tu..ramai lg org xkawin dik..lagipun dia memang nak ...so tunggu la sekejap jer..xkan xboleh..korg xpenah jumpa agak2 dekat 10 taun..dua-dua dah byk berubah...dah lalui macam2 pengalaman ..n maybe u guys have some different way of thinking..tu kena adjust or at least besedia dgn perbezaan korg..korg bukan lagi budak2 sek..satu kelas dulu yg belajar subjek sama...aim sama..nak belajar n cemerlang periksa or beraktiviti yg sama watu petang or siapkan homework yg sama...it's more complicated now...so at least 2 have to know each again again!!!..thats all we ask...kenal2 la dulu..jgn gamble jer kawin..wlupn memang perkahwinan tu adlah gambling..kate setengah org..memang ada kebenarannya.
why i'm so worry about this?..tu la..tandanya kasih syg akak tau..ish..ish(sentimental kan)..bukan pe..maybe sbb aku plg byk masa kat umah..tgk mak n ayah berbincang..kesian sungguh..
ayah...mula-mula xsetuju langsung..coz kalau boleh biar la sesama docter..paham kejaya masing2
mak...boleh terima awlnya..coz..at least keje gomen..terjamin mak kate
yg mak pening...kenapa kalut sgt nak tunang?..padahal korg xpenah bejumpa langsung..
mak suruh korg bekawan dulu sekejab..kenal semula..korg kan dah besar..byk dah berubah.jgn igt nikah kawin ni suke2 cam dlm drama tv pulak..kitorg xhalang ..just mintak bekawan sekejap...yaallah..susahnye nak cakap bg paham
bayangkan mak xtido semalam!!..pikirkan akak dah kate nak tunang secept yg mungkin..kalu bleh bulan ni..meaning..this wik..pastu mak siap xpegi keje n tadi ngadu sakit pinggang yg xpenah2 sebelum ni...masak mee tadi pun..mak dah masuk mee..baru masuk sayur..xker haru tu dik?..semua ni kak alun sorg jer yg tgk..ko keje xbalik2..xyah citer la..nak bawk berbincang pun xde masa kan?..erm..xtau nak ckp ngan sape..ni jer tempatnyer
ape2 pun...i pray the best 4u..jgn turut ati nanti mati.
enough 4 now..

Sunday, December 21, 2008

layan blues skit


pejam celik pejam celik...dah nak abis taun 2008..xsangka umur sekejab jer dah bertambah..w/pun terbayang-bayang lg kawan2 lama kat sek lama, sek baru..member2 kat u, member sama2 posting ..ermmm..semua dah ikut jalan masing2..mostly dah bekeluarga. once dah kawin agaknya idup kita memang akan totally differrent ker?..no more borak2, kuar shopping suke2 ati, n lg xpaham ada yg dah jadik org lain..tukar imej?..ntahla
doakan diorg bahagia jer la..jgn tetiba ade problem baru nak cari kawan2 bujang yg terus dilupakan masa diorg kawin dulu..huhuhu..cam sedih la pulak..xde la..luahkan perasaan je
so? how about me? bila nak kawin?..alamak!!! camne ni..buntu..nak kawin ngan sape ye? mawi dah kawin, ashraf sinclair pun dah kawin..sape lg tinggal
Ceh!..manyak cantik muka..nak kat org ensem jer..
ye lor..sedar sape aku ni..saje jer..kena dream yg impossible dulu kata org....... aim the sky..kalu jatuh pun atas awan..ader ke..proverb tu?
X kisah la..ape2 pun..kate org..live your life to the fullest! Chaiyokk!!!
n...love urself before u love anyone else..(sound like a selfish la pulak).
Donno la..what to think... pikir byk2 pun wat penuh kepala jer...just let it be..huhuhu

Saturday, December 20, 2008

relief....

yearghh..finally leganya dah siap marking paper..
Rase next year xnak offer diri dah..stop lu...
Hehehe...jangan mare..baru jumpa cara wat slideshow..so tgh syok try
Sabor jer la..tgk rupenyer yg ala-ala budak-budak tadika baru dpt pencil color
huhuhu...
xpe..next time cuba lagi..kasi nampak profesional skit..hehheh
k la..xleh tulis banyak..mak tgh lepak kat tepi ni..

random from my olympus

Friday, December 19, 2008

Jakarta

Perasaanku tersentuhnyer...

Firstly memang tak sangka akan pegi jakarta..bukan a dream place to go actually.
Tu pun last minute ..tetiba jer memberku ini ajak gi coz adek dia nak beli barang2 kawin..
Shopping ler..ape lagi (yer la..anak Dats kan)..anyway ni peluang tgk camne jakarta dgn mata seniri.

Hmmm...ntah le camne nak describe feeling tgk kota jakarta ni.
Memang pendudukye rata-rata cam desperate buat cam-cam keje..sedih la..cam susah sgt diorang ni. (Kalau compare bandung..rase bandung better kot.)

Bg org dah biasa ke negara2 3rd world lain..maybe xpelik la. No wonder ramai indon dtg msia cari keje..bergadai..mempertaruhkan nyawa..ish..ish..susah sgt nak dpt keje kat negara seniri.


sempat snap org2 yg jual beg utk letak brg2 shopping...
Actually..diorg sentiasa je jual macam2..asal jumpa
muka org mesti ada brg nak jual..erm

shopping heaven

Giler shopping.... banyak gak choice..design keindonesiaan la..tapi pandai cari dapat jer apa nak....harga gerenti memang murah. Tu yg best. Aku xleh shopping sakan ...duit bawak ciput jer..saje nak bejalan tgk jakarta. Kain batik n kebaya tu standard la nak beli..sulam pun cantik

Tapi yg berbaloi..kalau shopping barang kawin...gerenti puas ati..harga jauh lg murah compare kat msia..design cantik..teringin jer rase nak shopping kawin kat sane ..(kalau aku kawin ler..huhuhu)..

k la..gambar pun lupe nak ambil..skit sikit je teringat nak snap..tu pun dah last day nak balik


suasana dlm Tanah Abang..trend lepak di shopping mall yg serabut mata tgk.

Geng yg tgh layan makan..lepas penat shopping . Klau depan camera seme control cun w/pun semua dah xsabar nak telan nasi tu sbb lapar giler.


Tuesday, December 2, 2008

restart.....

Hmmmm....hopefully kali ni dpt update selalu kat sini..
dah banyak kali try masuk internet..ade jer problem
ok la sekali sekala balik kg ade gak aktiviti..

TV..pun xbest nak tgk sgt bila umah dah penuh ngan anak2 sedara
Paham-paham je la budak2...yg tua tu kena la behave like org dewasa yg cukup akal kan..
Ni kalau sebulan dok umah ni..mau bukak sekolah sebiji rupa katak baru keluar
tempurung le gamaknye aku ni....bosan Gilerrr
Nak shopping ke,,merayap ke..xkan ari-ari kot..ish..ish..apo den nak buek nih
Baca buku tu sedih la pulak..teringat zaman sekolah..kawan2 lama(yg gerenti dah beranak pinak tu)
Memang penulis ni mostly kena ada feel syok seniri kan?..nampak sgt baru abis sekolah..apela Hlovate...
Buku dia aA + bB ok sikit...
Hmmm..tgk Quantum of solace la pasni..pastu balik kl
erm..boleh la

Sunday, June 29, 2008

Thursday, May 15, 2008

i'm really wanna write something today..but by the time i sit here...i just can't do it..alamak..

Thursday, May 8, 2008

Serenti Tiang 2, Melaka


Forgot already when i was there with some friends... but here some picture which i think could make me flashback how's the suasana with adek2 kat situ.

video

Wednesday, February 13, 2008

my trip to korea..


Just wanna keep some memories masa ke korea aritu..

Budget travel.. tapi ok gak n yg penting dapat tgk salji turun.. hehehe...boleh gak tgk salji
Lepas ni tak tau ler ade chance lagi x pegi negara2 yg 4 season ni

Hopefully murah rezeki..boleh pegi europe countries pulak...someday ..hehe

5 days 4 nights...ikut travel agency..so pack giler schedule
Flight took 5 hours..dr KLIA ke Incheon airport
Antara tempat yg pegi..Namiseon Island..jgn confuse dgn name dia..actually bukan pulau sebenar..terpisah dr mainland oleh sungai je..tapi naik feri la jugak nak ke sana..lebih kurang 10 minit kot

Yg menarik..tempt ni penah jadi lokasi shooting drama popular korea..Winter Sonata..sape x tengok citer tu memang takde maknanye..cantik jugak..macam taman rekreasi la..ramai korean dtg spend time ngan famili.. Boleh sewa bicycle yg guna bateri tu..cam dynamo. main kat padang yg luas..or boleh dgr music sentimental dlm cuaca yg sejuk..hehe..or snap gambar sana sini. minum coffee..best la
Lepas tu kitorang ke lokasi drama Jewel In The Palace.. site dia memang bina cam istana..cuma tak le se grand istana..kecik skit..tapi dia dah budget..angle yg boleh buat cam istana yg luas...kira diorg ni beria la..bab filem..walaupun xsetanding hoolywood.
to be continued...part 2 pulak







Sunday, February 3, 2008

cuti chinese new year

arrgh..takyah citer frustnyer bila sek x ambik cuti langsung utk raye cina ni...
dah la buat meeting after school...eeiii..bayangkan je la..tahap geram kitorang semua..
silap haribulan..mau kena bakar je sek tu (hehehe...)

anyway..cuti secoit ni balik la jugak kg..jumpe mak..ayah..homesick tau..
xde le plan gi mane2...memandangkan xde org yg balik..excp...me and my little brother (adek usop)..je yg ade kat umah ni..
Petang tadi sempat le merayau kat ktn...pusing-pusing megamall..xde pe nak beli.. singgah masjid solat then teringin makan kopok lekor... terus pegi tjg lumpur..... org punye le ramai giler
Tunggu dekat sejam nak beli kopok ni...giler..gerenti boleh jadi jutawan..makcik kopok ni...
Tapi kira ok gak rase kopok dia..walaupun xsame ngan kopok losong tganu...lagipun selain kopok..macam-macam dia jual..udang goreng tepung...bebola sotong..ikan goreng tepung..goreng pisang... karipap..n ntah..x igt dah.

Friday, February 1, 2008

do we really know....

sometimes..we just not really sure how we really look like to other people..
how people look at us..may be its becoz we are just not confident of ourselves? maybe..
but i think somehow we need to look at other people..study people..becoz sometimes we can c ourselves in other people..ape aku nak cakap ni..
ye la kadang2 kita macam nak jadi macam org lain..we wish we are someone else ..yg lebih ernasib baik kan?..tapi bukan bermakna kita x bersyukur..cuma nak jadi lebih baik..dan bernasib baik..tak salah kan
Tapi yg penting ikut yg positif kan..yep..keep it in mind.

Wednesday, January 16, 2008

road tax n insurans

well..its seems this is not a good start of my blog.. Coz petang tadi baru jer cam nak tegang urat ngan org bank tu..Apa diorg pikir kita xde keje ke..nak sangat pegi bank bagi duit kat dia. Selama ni tarikh road tax ngan insuran on the same date kena renew..mane penah x same..so cambiasa je la ..lebih kurang 5 hari nak mati..pegi le renew..ok la kan?tetiba je org bank ni dgn muka x pandang org bercakap ..bg tau insuran tamt arini..then i nak buat ape? renew je la kata kat dia. Dia dok cakap date x same ngan road tax..eeii..boleh imagine muka aku yg keluar sek xde permission ni..pastu ade relief pulak tu..angin sekejap( memang jenis berangin pulak tu..!) Memang le cool down balik pastu..malu gak actually bila ingat balik...apokan daya dah jadi. Hish..agaknyer aku ni memang perangin kot..sikit2 nak naik angin..
May be i should learn howto control my temper...erm..bace ape ek?